Välkomnande tilltugg

Ofta när det handlar om tillställningar så som studenter, släktträffar eller andra fester är det viktigt att ha ett välkomnande tilltugg. Detta för att gästerna ofta ska kunna prata lite innan maten. Samt att gästerna ofta är väldigt sugna på mat vilket gör att det rätta välkomsttilltugget fungerar som en aptitretare.

Att tänka på

När man ska göra ett välkomnande tilltugg är det viktigt att inte göra dem för stora, då är risken att att gästerna blir mätta redan innan middagen. Det är också viktigt att det är enkelt och smidigt att äta, det ska inte göra gästen kladdig om händerna vilket gör att denna måste leta efter servetter exempelvis. Det perfekta tilltugget kan hållas i en hand och avnjutas genom 2-3 tuggor medan glaset med mousserande vinet vilar i den andra handen.

Vad kan man göra?

Ett snabbt och enkelt alternativ är att använda sig av tunnbröd vilket man fyller med olika typer av fyllningar. Dessa skär man sedan i små snittar vilka man serverar på ett fat. Det bästa med dessa är att de kan göras långt i förväg och förvaras i kylen. De passar också utmärkt till bål eller mousserande vin, som är perfekta välkomstdrycker.

Tunnbrödsrullarna kan du nästan fylla med vad som helst. De mest populära varianterna som de flesta brukar tycka om är räkrullar där man har gräddfil, majonäs, dill, räkor och citronsyra. En annan variant är tonfiskrullar där man har i gräddfil, ägg, tonfisk och dill.

Catering

salad-777791_960_720Vill man så kan man självklart förbeställa välkomnande tilltugg till sin fest av en cateringfirma. Ofta ingår de i ett större paket eller köp där också förrätt, huvudrätt och efterrätt ingår. De brukar därför vara välplanerade och passa bra till övriga rätter som serveras.

Viktigt att tänka på är precis som vid andra tillställningar att beställa dessa i god tid.