Mat på studenten

Mat på studenten är ofta mycket viktigt, inte minst för studenten själv, utan också för alla gästerna. Studenten har varit igång sedan tidig morgon och många av gästerna har också uppvaktat denne, därför är det viktigt att alla får rikligt med energi och så att man håller sig pigg till kvällen. Men samtidigt ska det självklart vara gott också!

Att tänka på

8546053033_fd448784d0_bTill en studentbuffé är det viktigt att man börjar planera i god tid då mycket kan hända på en student. Förberedelserna är därför a och o. Kvällen innan och på studentdagen brukar ofta vara mycket hektiska, därför kan det vara bra att börja ett par dagar innan beroende på vad man ska bjuda på.

Om man planerar att laga maten samma dag kan det också vara bra att börja förberedelserna innan. Exempelvis ta fram grillen och förbereda vad som ska grillas, exempelvis kyckling eller biffrullader.

Vad kan man bjuda på?

När det kommer till studentbufféer kan man bjuda på väldigt mycket. Bra buffémat är ofta enkel och smidig att äta, därför är ofta grillspett och snittar bra, det vill säga sånt man äter i en tugga. Men man kanske också vill bjuda på mer, exempelvis sallad, pajer eller tårtor, dessa kan man ofta göra i förhand. Att grilla är väldigt populärt då det ofta kan göras till en del av festen, men också att det är tidig sommar vilket gör att gästerna får en härlig sommarkänsla.

Catering

En del studentfester är små och har bara ett tiotal gäster, medans andra bjuder hela släkten och alla vänner. Beroende på hur många gäster man ska ha kan det vara bra att hyra in en cateringfirma. Detta då man slipper bekymret med att laga all mat själv och allt man behöver göra är i princip att duka fram och av. Det viktiga är att i studenttider tänka på att förboka maten i god tid.