Mat på barnkalas

När man ska bjuda på mat på ett barnkalas är det viktigt att tänka på barnens behov och inte de vuxnas. Barnkalasen är ofta hektiska där mycket händer under en mycket kort period. I denna artikel kommer flera tips om vad man ska tänka på och vad man kan laga till ett barnkalas.

Att tänka på

20041692904_7c5d137caa_bVid ett barnkalas är det viktigt att tänka på flera saker; bland annat är det viktigt att tänka på att barn är barn. De kommer inte uppskatta en lång sittning med flera rätter, ofta nöjer de sig med något mindre som korv eller köttbullar. Dessa maträtter är också bra för då kan föräldern vara mer delaktig i kalaset och man slipper stå och laga maten medans barnen leker. Således är det inte bara bra för uppsikten av barnen, utan också för stressnivån hos föräldern.

Det är också viktigt att tänka på allergier och att man ber barnens föräldrar meddela om det finns några allergier. Det värsta som finns är om man måste ställa in kalaset eller om ett barn måste åka hem. Därför är det viktigt att kunna erbjuda ett alternativ till de barnen som är allergiska, ofta brukar det funka bra med att fråga den ansvarige föräldern om vad som är enkelt och smidigt att göra.

Beställa mat

Speciellt vid barnkalas är det ett bra alternativ att beställa mat i förväg. Detta då barn kräver mycket uppsyn och att kalaset endast är igång ett par timmar, för vem vill då stå och laga mat? Det bästa och smidigaste alternativet är här att beställa pizza, nästan alla barn gillar pizza. 2-3 familjepizzor brukar funka bra till 10-12 barn. Det är dock viktigt att tänka på att höra av sig till pizzerian i god tid så att de har öppet. Är det en pizzeria man ofta äter på kan man också be snällt om utkörning.